به گزارش پااییگاه خبری ویردارخبر؛ گیاهان خوراکی یکی از مواهب خدادای لرستان، سرزمین شگفتانههای طبیعی است که در نخستین ماه بهار با عطری دل انگیز زیبنده سفرههای رنگین مادران این دیار میشوند.
با شروع بهار، لرستان رنگ و بو و حال و هوای دیگری به خود میگیرد. بهار تنها نوید رویش و رقص برگ بر شاخه زندگی نیست، آغازی دوباره در دفتر روزگار و کارنامه گردش فصل هاست.
گیاهان با آمدن بهار سر از خاک بیرون میآورند تا دستچین شوند، گیاهان کوهی و خوراکی که سفره مردمان این دیار را رنگین میکند.
لرستان یکی از استانهای زاگرس نشین است که در کنار دیگر استانهای همجوار خود با بهره مندی از طبیعتی چهار فصل و موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد از تنوع زیستی بالایی برخوردار و به همین دلیل از گونههای گیاهی متنوعی بهرهمند است به نحوی که یکهزار و ۷۵۰ گونه گیاهی، اهمیت تنوع زیستی این استان را نشان میدهد و این در حالی است که ۳۰۰ نوع از این گیاهان خاصیت غذایی و دارویی دارند.
اکنون که بهار زیبا جلوه دلگشای جذابیت و نعمتهای خود را بر روی مردم این دیار گشوده و سراسر زیبایی و طراوات را در میان دشتها و کوههای این سرزمین پراکنده است تنوع و خواص گیاهان خوراکی و دارویی نیز زبانزد است تا حدی که برخی گونههای گیاهی که در رشته کوههای این استان رشد میکنند از نمونههای نادر کشور به شمار میروند و مهمترین گیاهان دارویی خودرو در سطح استان شامل کتیرا، موسیر، شیرینبیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر، بومادران، خاکشیر، نسترنهای وحشی، مریم گلی و گیاهان بهاری شامل کنگر، پاقزان، ریواس، شنگ، انشک، زرشک و قارچ کوهی است.